Waarom in Spanje trainen

Padel bestaat al meer dan 25 jaar in Spanje en is goed ingeburgerd in het land met meer dan 1000 clubs.

Spanjaarden hebben als eerste Europese land, padel in hun sportcultuur opgenomen. Ze staan bekend om zijn goede trainers en de beste spelers ter wereld komen uit Spanje.

De Costa Blanca is uitgeroepen tot de gezondste leefomgeving van Europa, de milde winters en laag aantal regendagen maken het klimaat ideaal om het hele jaar door buiten padel te spelen.

We bieden padeltrainingen en wedstrijden aan bij La Vila Padel Club in VilaJoyisa.

Eigenaar Xavi Selles traint hier met zijn team en wordt regelmatig bezocht door enkele van de grote spelers in Spanje. Xavi is ook verantwoordelijk voor de teamselectie van de Comunidad Valencia in Spanje en wordt door verschillende internationale verenigingen en federaties ingehuurd voor clinics.

Het is een kleine club met 4 padelvelden wat bijdraagt ​​aan de persoonlijke sfeer, die is opgezet in een woonwijk op loopafstand van de zee. De nabijgelegen chiringuito (strandbar) is perfect voor een drankje en tapa na een intensieve training.

 

 

Xavi Selles, is pas 34 jaar oud, maar heeft inmiddels al 10 jaar zijn eigen padel club in la Vila. Toen hij 18 jaar oud was, is hij van Tennis overgestapt naar Padel samen met zijn toenmalige tennispartner, Miguel Ángel Solbes, nu nr. 83 op de ranking van de WorldPadelTour.

Samen met Miguel, heeft Xavi op topniveau gespeeld maar uiteindelijk sprak het training geven hem meer aan, dan het spelen. Tegenwoordig is Xavi een bekende jeugdtrainer voor WPT spelers en doet hij de selectie voor de jeugdspelers van de deelstaat Valencia. maar daarnaast doet hij nog veel meer;

  • Bachelor of Science in fysieke activiteit en sport
  • Directeur van de ‘padelacademie voor hoge prestaties‘ <Academía de Pádel Alto Rendimiento>,
  • Coordinator van het opleidingsplan van de Padel Federatie van de deelstaat Valencia
  • Clinic trainer nationaal en internationaal

Omdat padel een veel voorkomende sport is in Spanje, zijn veel Spaanse spelers trots om het als speler op te nemen tegen andere buitenlandse spelers.  Bij elk programma vragen we enkele lokale spelers of ze mee willen spelen, en er is altijd wel iemand beschikbaar!